Louvre-panels-plant-housing-DeltaWing-90-Caledonian-University-banner2

Caledonian University

A £32 million campus redevelopment at Glasgow Caledonian University included a screened area within an undercroft.

The plant housing and waste storage bays utilised DeltaWing-90 louvres to deliver 90% visual screening. The robust steel construction was considered appropriate for a street level site, regularly accessed by HGV delivery and service vehicles.

A continuous series of sliding gates were provided, which would not impede the flow of traffic, as well as double-leaf gates for the narrower openings.

The fixed upper panels were inverted, in order to maximise the screening properties when viewed from below, and shaped to fit the arches on the side elevations, which were an architectural detail of the building.

Product: DeltaWing-90

Architect: Page/Park Architects