Britannia banner 2

Britannia Leisure Centre - anti-climb grating crowns exterior elevations surrounding rooftop MUGA

Britannia Leisure Centre is a new multi-sport community complex in Hackney. A key driver for the client was that the building should have a compact footprint. This was achieved by stacking the facilities, creating a rooftop MUGA with tennis courts and 5-a-side football pitches.

Lang+Fulton supplied the external steel mesh panels which crown the building and provide panoramic views of London. These were made from their Terra-34 grating which features an anti-climb aperture. The tall slender panels were designed to continue the architectural theme of the building’s columns and vertical elements and were finished in a graphite grey ppc to compliment the neutral palette of stone, concrete and glass.

In addition a grating screen was supplied to secure the upper levels of the stairway providing natural daylight and through visibility to the entrance atrium and cafe area.

The steel grating also conformed to the requirement for material durability and low maintenance which were key specification considerations.

The Britannia Leisure Centre has received multiple awards including Overall Building of the Year (New London Architecture).

Architect: FaulknerBrowns

Main Contractor: Morgan Sindall

Client: Hackney Council

Product: Terra-34