secure multi bike store

Secure Bike Storage at Broadcast Centre

During the design of the London 2012 Olympic venues, material efficiency measures were adopted in the building design. This strategy in terms of use of materials has been continued during the legacy development, favouring natural materials with a high recycle potential.

Lang+Fulton have supplied a large bike store covering an area of 217 sq metres. The structure has a height of  4.7 metres at the apex to accommodate a stacking system for a large number of bicycles. Security was an obvious concern and the grating panels were used on all four walls as well as forming a pitched roof. A Stretto-11 grating was chosen with a small 132×11 mm mesh but with sufficient natural ventilation and through-visibility for daylight and to ensure that any criminal activity could be observed. The Stretto-11 panels were rotated so that the bearing bar was horizontal in order to deliver the architect’s preferred aesthetic.

Product: Stretto-11

Architect: Hawkins/Brown

Installation: Lakesmere