Banner_Stereo-3_security_screen_Lee_Valley_White_Water_Centre_05

Lee Valley White Water Centre

The £31 million Lee Valley White Water Centre at Waltham Cross was constructed as the venue for the canoe slalom events of the London Olympic Games, where the GB Team won a silver and gold medal. It is now a very successful visitor attraction as well as the training base and home of British Canoeing UK.

Lang+Fulton were approached to supply a multi-leaf sliding screen to provide additional security to the glazed reception area. These were manufactured from Stereo-3 grating and were designed to be hung using a suspended rail system.

A fixed panel grating screen continues across the full length of the East elevation of the building creating an enclosed courtyard, which is used for equipment storage with access through double and single swing gates.

The grating panels were supplied with all ancillary steelwork in a hot-dip galvanized and polyester powder coated finish.

The main Facility Building, which was designed by FaulknerBrowns Architects, won a RIBA award recognising the excellence of the design.

Product: Stereo-3