Banner_The_Rock_Bury_Manchester_02

The Rock, Bury

The Rock is a 1.6million sq/ft mixed use development aimed at regenerating the town centre of Bury. The £350million project includes shops, restaurants, cinema, bowling alley, parking space and residential units.

Lang+Fulton supplied 300 sq/m of custom-sized panels and 20 sets of doors to secure and ventilate the street-front elevations of the electricity sub-stations. These were made to fit the structural openings with concealed ancillary steelwork. Italia-100 steel louvred material was chosen for its vandal-resistant properties and was also impenetrable to any abuse from a foreign object.

2.8m high Italia-80 was also used in the car park as an internal visual screen separating vehicle access from a service road. In addition 160m of 2.8m high Stereo grating panels were installed on the upper levels of the car park around plant areas and emergency exits.

Architect: BDP

Product: Italia-100